Először is, kb 1.2 l szénsavmentes víz - magyarul csapvíz :p
Ehhez a vízmennyiséghez kell másfél cirtom.
Édesítéshez nem cukrot, hanem cukorszirupot használtam, mivel a hideg vízben sokkal jobban oldódik, mint a cukor szemcsék. Kb. 2 dl kellett, nehezen akart édesedni :p
A cukorszirup receptje: http://www.mr-mixer.hu/techno/szirup.htm
Egy evőkanál őrölt gyömbér.
Fél evőkanál őrölt menta - mert nem volt mentalevelem :(
A végén még pár cikk narancsot is vágtam bele. Akkor a legfinomabb, ha a naracs finom, érett, zamatos.
Utána betesszük a hűtőbe a kancsót 1-1,5 órára, hogy az ízek jól érjenek össze. Amikor kivettem, le kellett kanalazzam a tetejétől a mentát, vagy át is lehet szűrni az egész mennyiséget.
Végül pedig kellemesen hidegen, jégkockával felszolgáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése