Mustáros-joghurtos szósz lett a ma reggeli salátámra a dressing. Enyhébb íze van, mint a múltkorinak, kevésbé intenzív, kevésbé fűszeres.
Hozzávalók:
- 100 g joghurt (fél kis doboz) - minél keményebb állagú, annál szószosabb lesz az egész
- olívaolaj
- 1 púpozott kk mustár
- 2 nagy csipet cukor
- oregánó
- szerecsendió
A joghurtot elkeverjük egy kis olivaolajjal, majd a mustárral. Beleszórjuk a cukrot, és ismét jól elkeverjük, míg teljesen feloldódik a masszában. Aztán meghintjük oregánóval és egy kevés szerecsendióval, és még egyszer jól összekavarjuk. Állni hagyjuk egy ideig, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül ráöntjük a frissen összevágott salátára.
Jó étvágyat a finom reggelihez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése