Akkor kezdem is a hozzávalókkal (2 személyre) :
- 10 db nagyobb champignon gomba
- 1 kisebb hagyma
- 3 nagy cikk fokhagyma
- só
- olíva olaj
- balzsamecet
- petrezselyemzöld
- tárkony
- csombord
- kapor
- oregánó
- szerecsendió
- chilipor
Olíva olajon odatesszük a hagymát dínsztelődni.
Amikor üveges lett és láthatóan megpuhult, ráborítjuk a gombát és a fokhagymát.
Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem lepje el az egészet és fűszerezzük - ízesítjük. Fedő alatt puhítjuk kb 5-7 percig közepes tüzön, majd fedő nélkül lassú tüzön addig, amíg a víz lefő róla, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki túlságosan.
Mivel ez legjobban köretnek felel meg, én sütöttem mellé pár surimit :)
Jó étvágyat mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése