Be kell vallanom, egész héten azon agyaltam, hogy mi lesz a legmegfelelőbb erre az alkalomra. Nagyon szeretek főzni, és ha ráadásul az alkalom sem mindennapi, akkor kiteszek magamért.
Sok latolgatás után a következők mellett döntöttem:
- leves: ünnepi húsleves házitésztával
- főétel: lerben sült pulykacomb mustáros pácban western burgonyával
- desszert: tejfölös kekszes süti (ami még maradt belőle :P )
APERITÍV Egy kellemes hűs pohár ital volt :) Nagyon egyszerű és finom: konyak kólával és jéggel.
LEVES
Azt olvastam, hogy a legfinomabb húslevesek többféle húsból készülnek. Ezért elhatároztam, hogy most én is kipróbálom ezt.
Hozzávalók:
- egy darab disznófarok
- csirke szárny és -belsőségek
- 1 kisebb krumpli
- 1 kisebb karalábé
- 1 peszternák
- 1 petrezselyem
- 1 zöldpaprika
- 3 kisebb murok
- 1 kisebb hagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, vegeta
- fél marék egész feketebors
- 1 tk köménymag
- 2-3 szem szekfűszeg
FŐÉTEL
A pulykacomb receptje nem saját, a neten kerestem én is, éppen ezért nem írom le külön, csupán csatolom: http://www.nosalty.hu/recept/sult-pulykacomb-2-mustaros. El kell árulnom, féltem, hogy nem fog sikerülni, túlságosan elsütöm vagy elfűszerezem, de az eredmény nem maradt el: a Párom csak ennyit mondott ''Mennyei!!''
A köretnek egy egyszerű sült krumplit választottam, aminek enyhébb az íze, hogy a főszerepet s hús kapja. Itt találjátok a reseptjét: http://www.nosalty.hu/recept/western-burgonya
És így nézett ki együtt:
DESSZERT
A desszertet már megosztottam veletek akkor, amikor készült :) A tejfölös kekszes sütiről van szó.
Ennyi volt az ünnepi ebéd. Nagyon jól sikerult, hála Istennek, de tudjátok hogy van, tízszer annyi idő elkészíteni, mint utána elfogyasztani :P
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése