2013. január 31., csütörtök

Pontosan három hete

   
   Pontosan három hete, január 10.én kezdtem el azt, ami szeretném, ha életformámmá lenne: mindennapi rendszeres mozgás és egészséges(ebb) étkzés. 


    Már régebben is tornáztam hébe-hóba, minden rendszeresség nélkül, de most ki akarok tartani benne. Készítettem edzéstervet is magamnak :D Semmi nagy extra, csak szépen rendszerezve vannak benne a gyakorlatok: bemelegítés - nyújtás, karizomgyakorlatok, hasizomgyakorlatok, far- és lábizomgyakorlatok, a végén ismét nyújtás. Súlyokkal is végzek gyakorlatokat és azok nélkül is. Keresek videókat mindenféle gyakorlattal, s kiválasztom, hogy nekem melyik felel meg ( azok, amiket konditeremben kell végezni, gépekkel, alapból kiesnek), melyikre van lehetőségen itthon, bent a szobában. S már ha itt tartunk, itt van egy-két jó csatorna, ahol kemény gyakorlatokat lehet találni, férfiaknak és nőknek egyaránt:
http://www.youtube.com/user/charliejames1975?feature=g-subs-u 
 http://www.youtube.com/user/passion4profession/videos?view=0
   
    A másik dolog pedig az, hogy vigyázom, mit és mennyit eszek. Lehet, hogy egy kicsit megszállottságnak vagy fanatizmusnak tűnik, de én érzem magamon, hogy jobb, ha többször eszek kicsi adagokat, ha minden nap megiszom azt a bizonyos mennyiségű folyadékot, ha minden nap elfogyasztok egy fincsi gyümölcsturmixot, ha vacsorára könnyen emészthető fogást készítek stb stb... És akkor csatolok néhány tutijó receptes oldalt is, ahol mind egészséges ételek vannak:
http://www.eatingwell.com/ 
http://www.fitsugar.com/healthy-recipes 
http://eatsmarter.de/ 

    Egyelőre ennyi az újdonság. Nagyon remélem, hogy hamarosan annyira megszokom ezt a fajta életmódot, hogy természetes lesz és nem kellesz gondolkoznom rajta, nem fog külön energiabefektetést igényelni, magától fog majd jönni az egész. 
    Addig is minden jót kivánok nektek, kellemes fitnessezést és főzöcskézést :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése