2013. október 17., csütörtök

Lakodalom volt a mi utcánkban!! :)


       És ez is lejárt...!! Múlt pénteken, október 11-én volt a nagy nap. Egyetlen nap volt - egy gyönyörű, csodálatos alkalom, amire hosszú heteken keresztül készültünk. Sokan megmondták már jó előre, hogy mire elérkezik a tulajdonképpeni lakodalom, annyira fáradtak leszünk, hogy élvezni se fogjuk tudni. Szerencsére, a második fele nem igazolódott be! :) 

      Azt hiszem, fontos megemlítenem, hogy az esküvő Lemhénybenvolt, a Levi szülőfalujában. Ebből kifolyólag meg is voltak a székely ismertetőjegyei, jellegzetességei :) 

     Előző nap még javában folytak az előkészületek, az egész család együtt volt már, mindkét félről. Én manikűröshöz mentem, elhoztuk a menyasszonyi ruhát minden kellékkel együtt az üzletből, valamint ellenőrizni kellett a teremdíszítést és asztalelrendezést is. De mivel a terem önmagában is nagyon szép volt, egyedül a főasztalra került nagyobb díszítés.

     Aztán pedig eljött a péntek is. Reggel 8-ra volt időpontom a fodrászhoz - korán elkezdődött a műszak :P El kell mondanom, utolsó percig határozatlan voltam fátyol ügyben - amikor magamhoz próbáltam, nagyon tetszett, ahogy áll, de a frizura már meg volt beszélve egyféleképpen, s ahhoz nem talált a fátyol. Úgyhogy végül nem is tettem, nem akartam, hogy emiatt új frizurát kelljen kitalálni. (Ugye, milyen nagy gondjaim voltakk? :P )
     11 órára volt megbeszélve a fotózás - természetesen elkéstünk... Sokat kell készüljön a menyasszony, hogy szép legyen! Na de nem volt gond belőle, nagyon jófej volt a fotós. Fotózás alatt is csomót ökörködtek Levivel :), úgyhogy már az külön élmény volt. Nagyon jól telt - és még a képek is csodásak lettek! Hála Istennek, gyönyörű idő volt, sütött a nap, kellemes őszi meleg volt. Még a kukoricásba is bemásztunk pár jó képért :)
     A ceremónia délután 5től kezdődött. A legényes háznál volt a gyülekező, jöttek zenészek, volt vőfély (ceremóniamester). Először elbúcsúztatták a legényt, utána pedig kikértek engem - pont mintha a leányos háznál lettünk volna. A közeli rokonok és barátok voltak jelen a háznál, és nagyon tetszett nekik - főleg a nem helyieknek :P - a hagyományos székely legény- és leánybúcsúztató. 
    6-tól kezdődött az ünnepi mise a lemhényi római katolikus templomban. Összesen kétszer találkoztunk a pappal előzőleg, de nagyon szimpatikus, nyitott gondolkodású, korrekt bácsi benyomását keltette. A prédikáció is nagyon szép volt, találó, sokatmondó idézeteket és verset olvasott fel. 
     Amikor ennek vége lett, már 7 óra volt. Még volt egy kis fotózkodás a templom előtt a rokonokkal és barátokkal, utána pedig ismét autóba ültünk s a vendéglőig meg sem álltunk. 
      Nem voltunk túl sokan, mégis jó hosszú kocsisor gyűlt össze. Elől mentünk mi ketten egy szépen feldízsített Golfban, a hátunk mögött pedig meneteltek a többiek szép nyugis tempóban.
      Amikor megérkeztünk a vendéglőhöz, pezsgős fogadásban volt részük a vendégeknek. Mi ketten bementünk előre s üvözöltük az érkezőket, ahogy vonultak be. Cseppet sem voltunk feszültek, az izgalomnak nyoma sem volt, teljesen természetes volt minden. Jó kedvünk volt, mosolyogtunk végig, jól éreztük magunkat.
     Az előétel után következett a nyitótánc. Ezt meglepetésnek szántuk. Zenemixet állítottunk össze, hogy leváltsuk a megszokott, hagyományos, hosszú, unalmas keringőt. Részben betanult, részben improvizált mozdulatokból állt a tánc, de a hatás nem maradt el. Mindenkinek meghozta a kedvét, idősebbeknek és fiataloknak egyaránt. 
      Ennek jegyében telt el gyakorlatilag az egész esküvő. Nagyon jó buli kerekedett, mindenki jól érezte magát, nagyon sokat táncoltunk. Megmondom őszintén, olyan gyorsan eltelt, hogy nem is fogtam fel. De sikerült kiélvezzük minden percét ennek a különlegesen szép alkalomnak. Volt menyasszony- és vőlegény lopás is, amit természetesen vicces próbákkal kellett megoldani. 
      Jó volt a társaság. Még akkoris, ha voltak személyek, akiknek a hiánya rosszul érintett, végülis elmondhatjuk, hogy aki számított, mindenki ott volt és emelte az est színvonalát és hangulatát. Nagyon hálás vagyok a szüleinknek és mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult ennek a különleges alkalomnak a megszervezéséhez. Millió köszönet!!

Végül pedig íme a nyitótáncunk:

http://www.youtube.com/watch?v=OGIfWoZ7jRM




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése