2012. június 28., csütörtök

Fokhagymás pirított krumpli

  Rendben, hogy készülődünk meg pakolgatunk, de azért az ebédről nem szabad elfeledkezni! Éppen ezért úgy gondoltam, hogy megmutatom nektek, mit készítek ma magamnak ebédre. 

  Hozzávalók 1 személyre: 
  • 3-4 közepes krumpli
  • olaj
  • só, bors
  • 4-5 gerezd fokhagyma

  A krumplit meghámozzuk és hasábra vágjuk. A sütőbe tesszük annyi olajra, hogy az alját elfedje, sózzuk, borsozzuk, majd közepes tüzön, fedő alatt sütjük.



  Sütés közben többször megfordítjuk, hogy ne égjen oda, hanem egyenletesen süljön. Ekkora adag körülbelül fél óra alatt készül el, de jobb, ha az óra helyett inkább a krumplit figyeljük. Mikor már majdnem kész, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, visszafedjük, és még pirítjuk kicsit.
   Bármilyen hús mellé kitűnő köret, de hús nélkül se rossz! :-)



Jó étvgágyat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése