2012. október 19., péntek

Fedezzük fel AUSZTRIÁT!




   Az Osztrák Köztársaság egy erősen fejlett közép-európai állam. Északról Németország és Csehország, keletről Szlovákia és Magyarország, délről Szlovénia és Olaszország, nyugatról pedig Svájc és Lichtenstein határolja. Fővárosa Bécs.
    Népessége 8 316 500 fő, területe pedig 83 870 km2. Ez a kicsi ország rendkívül 'felszerelt' úgy gazdaságilag, mint természeti kincsek szempontjából.
    Ausztria Közép-Európa déli részén, a Duna felső szakasza mentén fekszik. Gyönyörű tájairól híres, hiszen területének felét magashegységek, harmadát középhegységek uralják, és csak nagyon kics részét medencék, vagy alacsonyabb dombvidékek. Legmagasabb pontja a Grossglockner (3797 m) csúcs a Központi-Alpokban. Legalacsonyabb pontja pedig a Fertő-tó (Neusiedler see, 115 m). Éghajlata a természeti egységeknek megfelelő. 
    ... nagyon sokat lehetne még mesélni erről a szép kicsi országról. De nekem most az a feladatom, hogy a legdrágább és legelragadóbb gyöngyszemeit mutassam be nektek. 

    BÉCS: mint azt mind jól tudjuk, ez Ausztria fővárosa, de már az ősrómai idők óta jelentős település. Azon kívül, hogy az ország gazdasági, politikai, szellemi és kulturális központja, ez az ENSZ harmadik székhelye (New York és Genf mellett). 
Szent István Dóm - Stephansdom




A Ring körút: nagyon híres, régi múlttal rendelkező hosszú utca, ami a város központjának felel meg. Itt találhatók:
Kormányépület
Városi park


Nemzeti Operaház

Várkert - Burggarten


Hofburg - Ferenc József lakott itt
A parlament épülete
Belvedere Kastély

Schönbrunn Schloss

Neusiedler see (Fertő-tó):



LINZ: 

Mariendom
HALLSTATT: tóparti városka, ahol van egy sóbánya is




TRAUNSEE:





OBERTRAUN: Hallstatt közelében található, itt egy nagyon szép jágbarlangot lehet megnézni - a Dachstein-i jég- és mamutbarlagot. 



SALZBURG: itt született Mozart.


Mozart szülőháza

WERFEN VÁRA:



TIROL VIDÉKE: rengeteg látnivaló van itt is, szép városok, gyönyösű tájak, csodás síparadicsomok. 





Ezt a kicsike országot lehetetlenség pár képben bemutatni. Oda el kell menni és fel kell kutatni azt a sok drága kincsét! Legtöbbünknek fogalmunk sincs arról, hogy milyen gyönyösűségeket rejt magában ez az apró Ausztria. Éppen ezért remélem, hogy sikerült felkeltsem az érdeklődéseteket! S ha lehetőségetek van rá, akkor: Kellemes utazást kivánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése