2012. szeptember 25., kedd

Ízletes-fűszeres gomba szoté

  Már rég nem főzöcskéztem, s főleg nem új félét. A tegnap viszont megint kedvem támadt kísérletezni - konyhatündérkedni :) A végeredményt pedig veletek is megosztom.




Akkor kezdem is a hozzávalókkal (2 személyre) :

  • 10 db nagyobb champignon gomba
  • 1 kisebb hagyma
  • 3 nagy cikk fokhagyma
  • olíva olaj
  • balzsamecet
  • petrezselyemzöld
  • tárkony
  • csombord
  • kapor
  • oregánó
  • szerecsendió
  • chilipor
Első lépésben megtakarítjuk a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gombát nem kell annyira apróra, mert amúgyis összesül. 

Olíva olajon odatesszük a hagymát dínsztelődni.

Amikor üveges lett és láthatóan megpuhult, ráborítjuk a gombát és a fokhagymát.

Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem lepje el az egészet és fűszerezzük - ízesítjük. Fedő alatt puhítjuk kb 5-7 percig közepes tüzön, majd fedő nélkül lassú tüzön addig, amíg a víz lefő róla, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki túlságosan. 

Mivel ez legjobban köretnek felel meg, én sütöttem mellé pár surimit :) 

Jó étvágyat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése