2012. szeptember 27., csütörtök

TOP 5 új sorozatok

   Be kell vallanom, mostanában nagyon sok sorozatot nézek / néztem. Még vakáció van (pár napig :D ), úgyhogy ilyen szempontból egyelőre nem gond. Úgy gondoltam, összeszedem a legjobbakat azok közül, amiket nézek és megpróbálom rangsorolni őket. Mert most, ahogy kicsit utánanéztem, sok olyan új sorozat van, ami itt nálunk még meg sem jelent és jó értékelést kaptak.
   Úgyhogy jöjjön a lista! :) (jelzem, ez egy nagyon szubjektív ranglista)


1. SUITS (2011) Dráma, komédia

Ügyvédekről szól és arról, hogy mi mindenre képesek, hogy céljaikat elérjék. Nagyon jó sorozat! Megismerkedünk az észjárásukkal, gondolkodásmódjukkal, miközben egyre-másra zsarolják egymást, hogy klienseiknek megnyerjék az ügyet, saját maguknak pedig a tekintélyt és elismerést.


2. HELL ON WHEELS (2011) Dráma, western
   1865-ben játszódik Amerikában, amikor a telepesek elkezdik az első transzkontinentális vasút építését. De ez természetesen nem megy ilyen egyszerűen, ugyanis az indiánok mindent megtesznek, hogy az építkezést leállítsák és földjüket megvédjék.


3. ALCARTAZ (2012) Dráma, akció, krimi
   Az Alcatrazt hivatalosan 1963-ban biztonsági okokból bezárták. De valójában egyáltalán nem ez történt. Az egykori rabok és őrök titokzatos módon most, 50 évvel később ismét előbukkannak, nyomozóink pedig azon dolgoznak, hogy kiderítsék, mi is történt akkor valójában és hogy lehetséges, hogy azok az emberek most ismét 'életre kelnek'. Nagyon izgalmas sorozat, csak az az egy baj van vele, hogy mindössze egyetlen évad után májusban abbahagyták a forgatást :-(


4. GAME OF THRONES (2011) Kaland, dráma, fantasy
   Kaland és misztikum minden mennyiségben! Izgalmas film, kicsit a Gyűrűk Urára emlékeztet. Hét nemes család - hét királyság harcol egymás ellen, hogy elfoglalják Westeros földjét. Sok áskálódás és zsarolás, külső és belső viszályok, ami jellemzi a harcban álló feleket, és természeti csapások, ami  folyton megnehezíti a dokgukat.



5a. THE NEWSROOM (2012) Dráma
   Vadiúj, televíziózásról és hírszerkesztésről szóló sorozat. Egy hisztis, elégedetlen főszerkesztőnek próbál kedvébe járni az egész stáb, ami néha sikerül, néha nem. Viszályok, óriási veszekedések és baklövések, viharos magánéleti és szakmai kapcsolatok - és mégis mindent egybeköt az esti hírműsor.


5b. PERSON OF INTEREST (2011) Akció, dráma
   Bunyós, lövöldözős akciófilm, ami egy volt CIA ügynökről és egy milliárdos számítódépzseniről szól, s arról, hogy ők ketten (egy titkos gép segítségével) előre értesülnek és megakadályozzák a legközelebb bekövetkező bűncselekményt. Titokban dolgoznak, de a megfelelő helyen és időben megfelelő összeköttetéseik vannak. Ne tévesszen meg az, ha az első pár rész után nem láncol le elégge, ugyanis csak a későbbiekben áll össze a kép.

1 megjegyzés:

  1. Én is mutatnék egy új sitcomot: http://fon.gs/sophiem Magyar és csak néhány percesek. Egyelőre ezek vannak fent a neten, de biztos több is felkerül idővel.

    VálaszTörlés